Ванилов козунак

23/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо384
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива в малко хладко мляко, прибавят се 1 супена лъжица захар и шепата брашно и се разбърква, за да се получи рядка кашица. Покрива се и се оставя на топло да втасва. Яйцата се разбиват със захарта и леко затопленото мляко, затоплената мас, ванилията, лимоновата кора и лимоновия сок. Прави се кладенче в брашното и се изсипват бухналата мая и яйчната смес.

Замесва се тесто. Меси се поне половин час и се прехвърля в намазан с масло съд. Покрива се с найлон и тройно сгъната кърпа и се оставя да втасва на топло. Размесва се и се прехвърля в намазана с масло и поръсена с брашно тава. Намазва се с разбитото яйце и се поръсва със захар.

Козунакът се пече се в предварително загрята умерена фурна до зачервяване.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар