Зеле с месо на фурна

21/04/2011
Анонимен
отАнонименМастър Шеф37211203
"Има ли по-обичано зимно ястие от свинското със зеле "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24 801
  • Преглеждания за месеца285
  • Преглеждания за седмицата71
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 1 зелка
  • свинско месо - 500 г
  • мазнина
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късове, загрейте мазнина и го запържете до пълно омекване. Накълцайте зелката на дребно и в тенджера я задушете с малко мазнина. Когато поомекне прибавете сол, черен пипер на вкус, червен пипер и чубрица.

Оставете да се задуши за още минута и изсипете в тава за печене. Върху зелето изсипете запърженото свинско. Разбъркайте и сложете да се пече за около половин час в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Petyo
Petyo
15.11.2011 12:14
Добре ми звучи всичко, но не трябва ли при запичането да и се сложи малко вода ?
7
1
Gabriela
Gabriela
12.11.2011 14:58
Тази рецепта ми харесва, направих я и стана страшно вкусно.
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв