Зеле с месо на фурна

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Зеле с месо на фурна1 / 3
21/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-6
"Има ли по-обичано зимно ястие от свинското със зеле"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 зелка
  • свинско месо - 500 г
  • мазнина
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късове, загрейте мазнина и го запържете до пълно омекване. Накълцайте зелката на дребно и в тенджера я задушете с малко мазнина. Когато поомекне прибавете сол, черен пипер на вкус, червен пипер и чубрица.

Оставете да се задуши за още минута и изсипете в тава за печене. Върху зелето изсипете запърженото свинско. Разбъркайте и сложете да се пече за около половин час в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petyo
Petyo
Добре ми звучи всичко, но не трябва ли при запичането да и се сложи малко вода ?
15.11.2011 12:14
9
1
Gabriela
Gabriela
Тази рецепта ми харесва, направих я и стана страшно вкусно.
12.11.2011 14:58
3
1