Рогчета с крема сирене

23/01/2016
"Предупреждаваме Опасно вкусни рогчета с крема сирене - хапвайте само на собствен риск "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 085
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • брашно - около 700 - 800 г + за премесване и точене
  • яйца - 3 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • мая - 1 пак.
  • вода - 100 мл топла
  • захар - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • между корите
  • масло - 1 пакет краве (125 г)
  • за плънка
  • крема сирене - около 140 г
  • за намазване
  • белтъци - 2 бр.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяте маслото да се размекне. Активирате маята с топла водата, малко брашно и захарта. Всички съставки за тестото се смесват, като се меси до меко и нелепнещо тесто. Топката тесто се намазва с олио, покрива със стреч фолио и завива с кърпа да втаса до удвояване на обема си.

След това се премесва и разделя на 8 равни топчици. Всяка топка се разточва на тънко около 28 см диаметър и се маже (аз с ръце, че четката не беше прецизна) обилно с масло.

Редят се една върху друга, като последната не я мажете. С точилката се разточват всички заедно още малко и с кръгъл нож се разрязва на 16 триъгълника.

В широкия край се слага малко крема сирене и се навива на кифличка. Редят се на застлани с хартия за печене тави, мажат се с белтък и се наръсват със сусам.

Оставят се около 15-20 минути да втасат. През това време си пускате да се загрее предварително фурната на 190-200 градуса. Пекат се до златисто за около 15-20 мин.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар