Тесто за юфка

26/01/2016
Ваня  Величковаот Ваня ВеличковаПомощник Готвач 1x
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо197
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява със солта. Прави се кладенче в средата и в него се слагат яйцата, спанакът и сметаната.

Размесва се около 13 минути до получаване на гладко еластично тесто. Завива се в найлон и се оставя на студено около 1 час.

Разделя се на малки топки и се разточва на съвсем тънки кори. Нарязва се на желаната големина и се оставя да съхне поне 30 минути, преди да се използва.

Забележка: Ако към брашното в началото на рецептата добавим 225 г пасиран сварен спанак, юфката ще придобие зелен цвят.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар