Кисел от сухи шипки

24/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • шипки - 8 с.л. сухи
  • нишесте - 5 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 7 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шипките се накисват за час в студена вода. След това в същата вода се сваряват. Добре изцедени, се намачкват (най-добре е да се пасират) и се връщат във водата, в която са врели.

Прибавя се захарта и отново се връщат на котлона, за да заврат отново.

Нишестето се размива в студена вода и на тънка струя се прибавя към врящата шипкова каша.

При непрекъснато бъркане кашата ври до сгъстяване.

Готовият кисел се подправя с лимоновия сок и се разпределя в купички.

Поднася се добре охладен.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар