Кисел от сухи шипки

24/01/2016
Наталиа Петрова
отНаталиа ПетроваЧирак512092
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо349
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • шипки - 8 с.л. сухи
  • нишесте - 5 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 7 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шипките се накисват за час в студена вода. След това в същата вода се сваряват. Добре изцедени, се намачкват (най-добре е да се пасират) и се връщат във водата, в която са врели.

Прибавя се захарта и отново се връщат на котлона, за да заврат отново.

Нишестето се размива в студена вода и на тънка струя се прибавя към врящата шипкова каша.

При непрекъснато бъркане кашата ври до сгъстяване.

Готовият кисел се подправя с лимоновия сок и се разпределя в купички.

Поднася се добре охладен.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!