Дива патица със зеле

27/04/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Патицата, дивата патица е най-вкусна именно с кисело зеле - опитайте и ще се уверите "
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 177
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,2 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо – 1 патица
  • зеле – 1 брой средно голяма
  • лук – 1 глава
  • домати – 4 - 5 броя или 3 с.л. доматено пюре
  • олио – ¾ ч.ч.
  • сол
  • червен пипер – 1 с.л.
  • ким – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции 1 дива патица и запържете патешкото от двете страни в сгорещена мазнина. Накълцайте зелето и го намачкайте със сол, след което го поръсете и объркайте с червения пипер и ким. Добавете ситно нарязаната глава лук и пак объркайте.

В широка тенджера сложете половината от зелето. Отгоре наредете патешкото месо и останалото зеле. Покрийте с нарязаните на кръгчета домати, които могат да се заменят с 3 с.л. размито доматено пюре. Залейте ястието с 1 и ½ ч.ч. гореща вода и ¾ чаша мазнина.

Захлупете плътно и сложете патицата със зеле да уври на слаб огън, докато остане на мазнина.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Елена
Елена
29.09.2013 14:04
Какво общо има снимката с рецептата???
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв