Празнично пълнено пиле с ориз и кайма

23/01/2016
Лидия - Гериот Лидия - ГериГотвач 1x
"И както е казал поетът - като сме безделници, да не сме и без празници Ето и нашето предложение за страхотна празнична вечеря "
Приготвяне25 мин.
Готвене105 мин.
Общо130 мин.
Порции4-5 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 112
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • кисело зеле - 2 - 3 листа
  • праз - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кайма - 1 пакетче 250 гр.
  • олио
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и измива. Осолява се.

Приготвя се плънката: Запържва се нарязания лук в малко мазнина, добавя се нарязаното зеле. След като се позапържи се добавя ориз, червен пипер, чубрица и малко сол. Налива се вода 2 към 1.

Когато е готова плънката към нея се добавя каймата и се избърква.

Пълни се пилето и се зашива.

Пече се на 250 градуса около 1 час и 20 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Администратор
Прекрасна рецепта, браво на майсторката!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв