Празнично пълнено пиле с ориз и кайма

23/01/2016
Лидия - Гери
отЛидия - ГериГотвач2571541
"И както е казал поетът - като сме безделници, да не сме и без празници Ето и нашето предложение за страхотна празнична вечеря "
Приготвяне25 мин.
Готвене105 мин.
Общо130 мин.
Порции4-5 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 300
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и измива. Осолява се.

Приготвя се плънката: Запържва се нарязания лук в малко мазнина, добавя се нарязаното зеле. След като се позапържи се добавя ориз, червен пипер, чубрица и малко сол. Налива се вода 2 към 1.

Когато е готова плънката към нея се добавя каймата и се избърква.

Пълни се пилето и се зашива.

Пече се на 250 градуса около 1 час и 20 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Администратор
Прекрасна рецепта, браво на майсторката!
2
0
Лидия - Гери
Лидия - Гери
23.01.2016 22:13
Благодаря ви !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв