Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Празнично пълнено пиле с ориз и кайма

Празнично пълнено пиле с ориз и кайма

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731k1
Празнично пълнено пиле с ориз и кайма
Снимка: Лидия - Гери
2 / 3
23/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
105 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4-5 бр.
"И както е казал поетът - като сме безделници, да не сме и без празници Ето и нашето предложение за страхотна празнична вечеря"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • кисело зеле - 2 - 3 листа
  • праз - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кайма - 1 пакетче 250 гр.
  • олио
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и измива. Осолява се.

Приготвя се плънката: Запържва се нарязания лук в малко мазнина, добавя се нарязаното зеле. След като се позапържи се добавя ориз, червен пипер, чубрица и малко сол. Налива се вода 2 към 1.

Когато е готова плънката към нея се добавя каймата и се избърква.

Пълни се пилето и се зашива.

Пече се на 250 градуса около 1 час и 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
Прекрасна рецепта, браво на майсторката!
23.01.2016 22:04
2
1
Покажи всички подкоментари