Кашкавалена мусака за гладници

23/01/2016
"По-различен прочит на любимата ни мусака, но с много кашкавал и чушки"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо91 222
  • Преглеждания за месеца9986
  • Преглеждания за седмицата502
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Сварете картофите с обелките. След това ги обелете и нарежете на филийки Внимавайте да не ги разварите, за да могат да се нарежат.

Запържете каймата и нарязаните на ситно лук и чушка заедно с олиото до зачервяване. Подправете с червения пипер, солта и черния пипер.

Нарежете кашкавала на тънки квадратни парчета. Подредете полувината по цялото дъно и стени на кръгла тава. Наредете получината от картофените филийки, сипете каймата навсякъде.

Покрийте с останалите картофи и отгоре наредете последния кашкавал. Поръсете с нарязания магданоз и запечете до златисто в гореща фурна на 200 градуса.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Веселина Гатева
Защо сте толкова негатвни.Дамата, ако е от село,както определихте,значи готви добре.А това,че има пропуски в правописа не прави ястието по-лошо.По скоро ме притеснява кашкавалът по дъното и стените на тавата.Но щом го е предложила,значи е сполучливо.
1
0
Krasi Milkov
Krasi Milkov
26.11.2016 10:43
Според мен "получината" означава половината,иначе звучи безсмислено!!!
2
0
Майя Илиева
Майя Илиева
02.08.2016 15:37
А коментари, свързани с рецептата, имате ли?
2
5

Виж всички коментари или напиши такъв