Пилешка супа с паста

24/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. около 1 кг
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 100 г от консерва
  • целина - 200 г глава
  • гулия - 1 малка
  • спагети - 150 г
  • сол
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна + смлян
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се слага в тенджера и се залива със студена вода. Слага се 1 чаена лъжичка сол и се пускат дафиновият лист и зърната черен пипер. Вари се 60 минути.

Пилето се изважда от бульона, обезкостява се и месото се нарязва на парчета.

Бульонът се прецежда и се кипва със ситно нарязаните зеленчуци. След 5 мин. се прибавя грахът, а след него месото и спагетите.

Посолява се и се подправя с черен пипер и магданоз. Сервира се топла.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар