Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони със зеленчуци и кълнове

Макарони със зеленчуци и кълнове

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Макарони със зеленчуци и кълнове1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • макарони - 450 г или друга паста
  • олио - 45 мл
  • джинджифил - 1 парче /2.5 см/
  • лук - 1 глава кромид
  • зелен фасул - 75 г
  • моркови - 75 г обелени и нарязани
  • зеле - 100 г
  • грах - 50 г
  • царевица - 2 с.л. от консерва
  • кълнове - 75 г бобови
  • чушки - 1 бр. зелена пиперка
  • целина - 2 стръка
  • люти чушки 1 - 2 бр. нарязани
  • соев сос - 30 мл
  • лимонов сок - 15 мл
  • бульон - 60 мл зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. Изплакват се със студена вода и отново се отцеждат добре.

В сгорещеното олио се запържва джинджифилът 1-2 минути, след което се прибавят зеленият фасул и морковите и се пържат 2 минути.

Слагат се останалите зеленчуци и лютите чушлета и се пържи още 3-4 минути, след което се прибавят макароните или спагетите заедно със соевия сос и се посолява, ако е необходимо.

Подправя се с лимоновия сок и се сипва бульонът. Ястието се загрява 2-3 минути и се сервира горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: