Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Печени макарони с маслен сос

Печени макарони с маслен сос

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Печени макарони с маслен сос1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • макарони - 200 г
  • масло - 150 г краве
  • брашно - 30 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • яйца - 1 бр. леко разбито
  • чедър - 185 г настърган
  • чесън - 2 скилидки, счукани
  • домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 180 градуса. Доматите се нарязват на кубчета. Макароните се сваряват в леко подсолена вода, отцеждат се и се връщат в тенджерата, за да се поддържат топли.

Брашното се запържва в 60 г масло 1 минути на слаб огън, отстранява се от огъня и се прибавя млякото. Връща се на огъня и се оставя 4 минути, като се бърка непрекъснато, докато сосът се сгъсти.

Огънят се намалява и се оставя още 1 минута. Прибавят се макароните, яйцето и 2/3 от сиренето. Четири плитки огнеупорни купички се намазват с масло и макароните се разпределят в тях.

Слагат се в тава, в която се налива вода, стигаща до средата на купичките. Пекат се 25 минути, изваждат се от тавата и се оставят 5 минути да се охладят.

През това време се приготвя сос, като се стопи останалото масло и се запържат чесънът и доматите на умерен огън 2 минути. Макароните се изсипват в чинии и се сервират с топлия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: