Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лингуини ала путанеска

Лингуини ала путанеска

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Лингуини ала путанеска1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Приветствайте Италия в дома си с Лингуини ала путанеска"

Необходими Продукти

  • лингуини - 400 г
  • маслини - 200 г черни, обезкостени
  • домати - 2 - 3 бр. или 1 - 2 с.л. салца
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • аншоа - 1 консерва
  • каперси - 1 с.л.
  • риган - 1 - 2 ½ ч.л.
  • сол
  • магданоз - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сосът. Чесънът се запържва леко в загретия зехтин, прибавят се доматите и когато сосът се посгъсти - нарязаните маслини.

Непосредствено преди да се отстрани от огъня, се слагат нарязаната аншоа и каперсите (по възможност ситно нарязани или накълцани).

Сосът се посолява, ако е необходимо, подправя се с ригана и половината магданоз и се отстранява от огъня. Докато се приготвя сосът, пастата се сварява в подсолена вода.

Отцежда се в гевгир и се сервира със соса, поръсена с останалия магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: