Бърза крем пита

07/05/2011
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"На въпроса Едно или две парчета крем пита искате, повече от половината от анкетираните са отговорили Три "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции12-14 парчета
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 610
  • Преглеждания за месеца4872
  • Преглеждания за седмицата4650
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца – 2 броя
  • захар – 1 ч.ч. пудра + малко за поръсване
  • олио – 2 с.л.
  • сода – ½ ч.л. амонячна
  • брашно – колкото поеме
  • прясно мляко – 1 л
  • захар – 1 ч.ч.
  • яйца – 3 броя
  • брашно – 5 с.л.
  • нишесте – 2 с.л.
  • ванилия – 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре 2 яйца с чаша пудра захар, добавете олиото, амонячната сода и брашното – колкото поеме, за да получите умерено твърдо тесто. Разделете тестото на 2 части, разточете ги на кори и ги опечете поотделно в намазнена тава до порозовяване.

Сложете прясното мляко да заври, добавете захарта и бъркайте, за да се разтвори. Разбийте 3 яйца с брашното и нишестето, размито на кашица с малко студена вода. Прибавете яйчената смес към млякото при непрекъснато бъркане.

Продължавайте да бъркате, докато кремът започне да „пука”. Свалете крема от огъня и ароматизирайте с ванилия. Бъркайте го, докато се охлади. В тавичка изсипете крема върху едната кора и покрийте с другата.

Поръсете с пудра захар и я нарежете на парчета.подобни рецепти тук

5 8
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

мария богданова
мария богданова
30.10.2013 21:15
Любима крем пита от детството !
0
0
Ели
Ели
30.10.2013 20:32
В рецептата е с 2 кори, на снимката са много повече.
4
0
по
по
21.10.2013 10:56
аз правя 1пк кори бела всеки лист го навивам да се полу4и хармоника и редя в т6ава така вси4ките кори разтапям 1пк 125г кр масло и ги заливам пека ги до златисто след като изтинат ги заливам с захарен сироп и крем по избор жси4ко на око
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв