Юфка по китайски

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Юфка по китайски1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • тахан - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • чили - 1 ч.л. сос
  • юфка - 450 г
  • зелен лук - 2 с.л. ситно нарязан
  • чесън - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • кашкавал - за поръсване (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се таханът, зехтинът, оцетът, соевият сос, чилито и черният пипер.

Полученият сос се разделя на пет части. Юфката се сварява в подсолена вода, отцежда се, разделя се на пет порции и се залива със соса.

Поръсва се със зеления лук и чесън. По желание може да се добави и настърган кашкавал, докато яденето е още топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: