Фетучини с риба тон

26/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо624
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се слага в неметален съд и се залива с балсамовия оцет. Маринова се за 10 минути. Запържва се в 2 супени лъжици зехтин на умерен огън по 2–3 минути от всяка страна.

Изважда се от тигана и се нарязва на малки кубчета. Кората от лимона се настъргва на ситно ренде. Лимонът се изстисква така, че да се получат 60 мл сок.

В 2 супени лъжици зехтин се запържва на умерен огън за 50 секунди чесънът. Прибавя се нарязаният лук и се запържва 2 минути.

Слага се 1/2 чаена лъжичка настъргана лимонова кора и се оставя на огъня 1 минути, след което се прибавя магданозът, а след 1 минута–лимоновият сок и останалият зехтин. Разбърква се добре.

Подправя се със сол и черен пипер. Фетучините се сваряват в подсолена вода до омекване. Заливат се със сместа. Разпределят се в чинии и отгоре се слага рибата. Разбърква се и по желание се поръсва с настърган пармезан.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар