Бърз и лесен тутманик

24/01/2016
Пламенова Кристинот Пламенова КристинПомощник Готвач 1x
"Лесна идея за закуска, която ще събере доста съмишленици!"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 976
  • Преглеждания за месеца463
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода.

Разбийте яйцата и към тях добавете солта, захарта, киселото мляко (със стайна температура) + содата, олиото и разтворената мая.

Докато бъркате, започнете да добавяте брашното - целта е да се получи много гъста лепкава каша, която е трудна за бъркане.

Когато е готово, го оставете на топло, докато удвои обема си. След като тестото е втасало, застелете тавичка с хартия за печене.

Разстелете половината от тестото в тавата. Натрошете сиренето върху тази основа. Поръсете с 2/3 от маслото. Разстелете и останалата част върху сиренето. Разстелете останалата мазнина отгоре.

След като сложите тутманика във фурната, я включете на 180 градуса и печете до готовност.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар