Спагети със сьомга и аспержи

26/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо367
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • сьомга - 450 г филе нарязано
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • чесън - 1 скилидка
  • бульон - 175 мл рибен
  • бяло вино - 2 с.л. сухо
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 ч.л.
  • аспержи - 350 г нарязани
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • естрагон - 1 с.л. нарязан
  • спагети - 450 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. Смесват се лимоновият сок, чесънът, бульонът, виното, соевият сос, сол и черен пипер на вкус.

Прибавя се рибата, захлупва се и се оставя да се маринова за 30 минути. Изважда се с решетеста лъжица, като се запазва маринатата.

В сгорещеното олио се запържват рибата и аспержите на силен огън 2–3 минути. Прибавят се царевичното брашно с маринатата и естрагонът.

Кипва се, като се бърка 1–2 минути, докато сосът се сгъсти. Сервира се веднага със сварените спагети.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар