Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони със сардели

Макарони със сардели

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Макарони със сардели1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • аншоа - 100 г филе
  • прясно мляко - 150 мл
  • сардели - 450 г
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - ¼ глава кромид
  • резене - 350 г или корени копър
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 4 с.л.
  • магданоз - 1 с.л. наситнен
  • шафран - 1 щ.
  • сол
  • черен пипер
  • стафиди - 40 г
  • макарони - 800 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аншоата се накисва в млякото за 10-15 минути. Сарделите се почистват от главите и опашките и се изважда гръбначната кост. Изплакват се под течаща вода и се подсушават с кухненска хартия.

Чесънът се обелва. Лукът се нарязва на ситно. Резенето се обелва и нарязва на 8 парчета. В половината зехтин се запържват на умерен огън 2 скилидки чесън, прибавят се водата, шафранът и 1 парче резене.

Подправя се със сол и черен пипер. Задушава се до златистокафяв цвят. Прибавят се сарделите и се оставят на огъня 2-3 минути. Отстранява се от огъня и се изважда чесънът.

Останалото резене се вари в друг съд в гореща подсолена вода 15 минути и се отцежда. Нарязва се на ситно. Аншоата се прави на пастет с магданоза.

В останалия зехтин се задушават останалият чесън и лукът. Прибавя се резенето, пастетът от аншоата се разрежда с 6 супени лъжици вода от свареното резене и се слагат стафидите. Оставя се на слаб огън 2-3 минути.

Останалата вода от варенето на резенето се кипва в отделен съд и в нея се сваряват макароните. Слагат се в затоплен съд, върху тях се слага ред смес от аншоа и ред смес от сарделите и отгоре-отново макарони.

Пече се в умерена фурна 20 минути. Сервира се горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: