Бистра супа с патешко

24/01/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо355
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • патешко месо - 1 кг маншони
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патешките маншони и заливама с вода. Слагаме на котлона и като заври водата, я хвърляме, измиваме отново маншоните и наливаме топла вода 3-4 литра.

Слагаме супата да се вари, като прибавяме една цяла глава лук, без да нарязваме, само почистена от люспите (махаме лука от супата като омекне, за да не се възвари в бульона).

Към врящата супа ръсваме черен пипер на вкус и варим, докато месото от патешките маншони се свари. Изваждаме от бульона, обезкостяваме, нарязваме и връщаме в супата.

Посоляваме на вкус. При необходимост може да долеем топла вода и да поварим още 5 минути. Поднасяме супата с оцет и стрити сухи люти чушки.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар