Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пиле с лимон и фусили

Пиле с лимон и фусили

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пиле с лимон и фусили1 / 2
25/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки, наситнени
  • пилешко месо - 350 г филе, нарязано
  • лимони - 1 бр. настърганата кора и сокът
  • бяло вино - 150 мл или пилешки бульон
  • чушки - 1 бр. зелена
  • паста - 350 г фусили
  • грах - 75 г замразен
  • топено сирене - 300 г
  • босилек - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещения зехтин се задушават лукът, чесънът и пилешкото месо. Прибавят се настърганата кора и сокът от лимона, след това виното или бульонът заедно с пиперката.

Захлупва се и се оставя на слаб огън 12 минути, като се бърка от време на време, докато се задуши месото.

Пастата се сварява в леко подсолена вода, отцежда се, промива се и се запазват 2 супени лъжици от водата.

Връща се в тенджерата заедно със запазената вода, прибавят се пилешката смес, грахът и сиренето.

Загрява се 4-5 минути. Сервира се веднага, поръсено с босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: