Пуйка Тетрацини

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пуйка Тетрацини1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 450 г бяло
  • макарони - 100 г
  • вода - 1.2 л гореща, подсолена
  • масло - 25 г краве
  • печурки - 225 г нарязани на 4 печурки
  • кашкавал - 50 г настърган
  • галета - 2 с.л.
  • за соса
  • масло - 40 г краве
  • брашно - 40 г
  • бульон - 150 мл пилешки
  • вермут - 30 мл
  • сметана - 75 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните и водата се слагат в дълбок съд, захлупват се и се варят в микровълновата фурна на силна степен 8 минути. Разбъркват се 2-3 пъти. Оставят се да престоят 5 минути и се отцеждат.

Пуйката, маслото и гъбите се слагат в подходящ съд във фурната на силно за 8-10 минути, като месото се обръща по средата на времето за готвене. Оставя се да престои 5 минути и се нарязва.

Приготвя се сосът: маслото се разтопява в подходящ съд в микровълнова фурна на силна степен за 1 минута, прибавя се брашното, след това бульонът и се кипва на силна степен за 3-4 минути.

Прибавят се вермутът и сметаната, подправя се на вкус. Сосът се смесва с пуйката, гъбите и макароните и сместа се разпределя в отделни съдове, които се поръсват със смесените кашкавал и галета.

Съдовете се слагат във фурната на силна степен за 4-6 минути, като се завъртат веднъж. Оставят се да престоят 3 минути и ястието се сервира горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: