Богата спаначена лазаня

25/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо415
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 °С. Спанакът се изчиства, бланшира се във вряща вода за 2 минути до омекване. Веднага се слага в студена вода и се отцежда.

В малко зехтин се запържват месото, чесънът и беконът на умерен огън 5 минути. Прибавят се доматите, доматеното пюре и доматеният сос, накрая-бульонът, и се кипва.

Огънят се намалява и сместа се оставя на слаб огън полузахлупена 10 минути. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Сосът се приготвя, като в разтопеното масло се прибавя брашното и се бърка 1 минути на слаб огън.

Отстранява се от огъня и на порции се сипва млякото. Връща се на огъня и при постоянно бъркане се оставя още 4 минути. Отстранява се от огъня и се слага сиренето.

В огнеупорен съд се сипва една четвърт от пилешката смес, покрива се с 4 кори за лазаня и отгоре се слага една трета от соса със сирене.

След това се слага нов пласт пилешка смес, върху нея-спанакът и кора за лазаня, пласт сос от сирене и останалата пилешка смес. Поръсва се с настъргано сирене.

Пече се 50 минути или до златистокафяв цвят. Охлажда се леко преди сервиране, за да се стегне.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар