Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с говеждо и леща

Паста с говеждо и леща

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Паста с говеждо и леща1 / 2
02/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Топла и много засищаща паста"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 300 г от плешка
  • лук - 2 глави, малки
  • чушки - 2 бр. червени пиперки
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - ½ ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • леща - 150 г
  • бульон - ¾ л месен
  • домати - 2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • джоджен - 2 стръкчета или босилек
  • паста - 200 г по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Говеждото се нарязва на кубчета по 2 см, кромидът се разрязва на четвъртинки. Олиото се загрява и месото се запържва, като се бърка.

Слага се лукът, запържва се леко и се подправя със сол, черен пипер, кимион и червен пипер. Накрая се прибавят лещата, бульонът и пиперката.

Готви се под капак на умерен огън около 45 минути до омекване на месото. Доматите се разрязват на кръст, бланшират се за 15 секунди и се обелват, почистват се от семките.

Празът се почиства и се нарязва на парчета по 3 см. Отделят се листенцата на джоджена.

Пастата се сварява в 3 л подсолена вода и се отцежда.

Доматите и празът се прибавят към месото и се готви още 5 минути.

Смесва се с топлата паста. Поръсва се с нарязаните листа джоджен и се сервира.

Пастата с говеждо и леща е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: