Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Вермичели със свинско и скариди

Вермичели със свинско и скариди

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Вермичели със свинско и скариди1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • паста - 250 г вермичели (оризови макарони или фиде)
  • олио - 3 с.л. за пържене
  • кайма - 250 г свинска
  • скариди - 375 г ситно нарязани
  • сол
  • черен пипер
  • оцет - 4 с.л. бял винен
  • захар - 3 с.л.
  • сос - 3 с.л. рибен
  • яйца - 2 бр. разбити
  • чесън - 2 глави, нарязани
  • чушки - 3 бр. червени чушлета
  • кориандър - 1 ч.ч. листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се потапя в студена вода и се остава да изсъхне 50 минути. Олиото се загрява във уок или фритюрник и се пуска пастата.

Изважда се, когато получи златист цвят, и се поддържа топла. Слага се месото и се запържва в същата мазнина, а след това се прибавят и скаридите и се запържват.

Подправят се със сол и черен пипер. Слагат се оцетът, захарта и рибният сос и се загрява, докато се разтопи захарта. Когато кипне, се прибавят яйцата, бърка се непрекъснато.

Изважда се от уока. Смесва се с пастата, като се поръсва с чесъна, чушлетата и листата кориандър. Разбърква се добре и се сервира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: