Пъстра пуешка супа

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289202052k1
Пъстра пуешка супа
Снимка: Мариела Христова
1 / 2
24/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вие почакайте само да проям всичко и веднага си поръчвам от тази ароматна супа"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 200 г филе
  • картофи - 1 бр.
  • броколи - 5 цветчета
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • магданоз
  • За застройката
  • яйцa - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото филе се измива, нарязва на парчета и се сварява в тенджерка, докато омекне.

Нарязваме зеленчуците на дребно и към месото добавяме картофите, броколите и морковите. Варим под капак 15 минути, след което прибавяме доматите.

Оставя се да къкри на слаб огън още 10 минути. Сваляме от котлона и като поизстине малко, застройваме с яйцето, киселото мляко и брашното.

Поръсваме с магданоз и пасираме в блендер. Супата може да се консумира и без застройка. Ако се застрои, е подходяща при бебета, които са захранени с жълтък и глутен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: