Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Каши»Кешкек (Грухана пшеница с пилешко)

Кешкек (Грухана пшеница с пилешко)

Dimitar QnkovDimitar Qnkov
Новак
22142187
Кешкек (Грухана пшеница с пилешко)1 / 2
24/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пшеница - 500 г грухана
  • пилешко месо - бутчета, филе или крилца
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Груханата пшеница се измива добре и се оставя да престои едно денонощие във вода.

На следващия ден в дълбока тенджера се слага около 2 сантиметра от измитата пшеница и си нарежда пилешкото, след което се слага останалото количество пшеница, но не забравяйте да сложинте олио.

Винаги се добавя топла вода. Ако добавите студена, ястието няма да се получи. Ако се сготви на котлон, нагласяте котлона на 2-ра степен.

Как да разберем дали е готово?

Груханата пшеница трябва да се подуе и да си промени цвета.След като си го промени, започва процесът на разбъркване.

Костите от месото трябва да се махнат и пшеницата се разбърква, докато получим кашава смес! Ако сместа е много гъста, добавете топла вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: