събота, 28 май

Свински пържоли на фурна

08/04/2011
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4
Изпрати Свински пържоли на фурна
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо169 449
  • Преглеждания за месеца6735
  • Преглеждания за седмицата1073
  • Коментирана16 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свинско месо - около 1 кг вратни свински пържоли
  • чесън - 1 глава счукан
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - 5 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
Сготви+2 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Свински пържоли на фурна

Пригответе марината от виното, оцета, захарта и кърито. Натрийте пържолите с чесън и ги овкусете със сол и черен пипер. Оставете ги в маринатата за 2 часа в покрит съд в хладилника.

Подредете ги в намазнена тава, полейте с маринатата, захлупете тавата с алуминиево фолио и сложете да се пекат на 200 градуса за 40 минути.

След това махнете фолиото и ги доопечете.[подобни рецепти тук]

  • Google+
  • Pinterest

4
Общо 57 гласували
5 23
4 15
3 14
2 4
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Изпрати
Svetlakis Stamatis
23.05.2016 13:38
Забравила си да наредиш малко гъбки покрай пържолките :-)
0
0
katq
17.05.2016 21:12
Сочна и апетитна!
0
0
Чочо
01.03.2016 17:46
Оставете ги в маринатата за 2 часа в покрит съд в хладилника...

Омръзна ми от простотии - Защо в хладилник - сложи си мозъка - обичам замразени мозъци...
2
1
Bobby
08.11.2015 13:25
moje li purjolite da prestoqt poveche ot 2 chasa ?
Monika Ivanova
05.05.2016 09:46
по принцип всяко нещо сложено в марина- колкото повече престои толкова по-крехко и по-вкусно става
1
0
1
0
Белла
31.01.2014 16:19
Вместо захар,ако сложите мед, стават неповторими
Svetlakis Stamatis
23.05.2016 13:33
Aз правя марината с горчица, мед, соев сос и бира :-)
0
0
9
0
налице
11.12.2013 18:46
пържолите се пържат
6
5
Добринка Неделчева
29.10.2013 20:40
Ще изпробвам рецептата при първа възможност. Надявам се снимката да отговаря на истината. Много хубав вид имат пържолките. Надявам се ако някой вече е използвал рецептата да си каже мнението.
0
2
Цветелина
19.06.2013 19:43
Стават много крехки пържолките, не ги начуквам и направо ги слагам да се пекат, без да престояват в марината. Пека ги повече време около поне 1 час и след това пак допичам без фолио. Ммммм просто ми се доядоха :)
3
1
cecka
27.01.2013 14:06
Не ми стана ясно къде точно се слага зехтина в маринатата или се намазнява тавата с него.
Аййй
28.02.2014 10:41
Като не си разбрала,не слагай зехтина-по този начин ще си го спестиш и използваш друг път!
7
1
0
1
Галя
01.01.2013 18:53
стана много вкусно
4
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Вкусна и бърза рецепта за Свински пържоли на фурна. Не намерихте това което търсите? Виж другите ни рецепти за Свински пържоли на фурна. Вкусни рецепти от нашенската и чужда кухня. Съвети как се приготвя Свински пържоли на фурна в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.