Свински пържоли на фурна

08/04/2011
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Леко мариновани тези пържолки са истинска наслада за сетивата. Едва ли можете да останете безразлични към тях "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо307 376
  • Преглеждания за месеца7627
  • Преглеждания за седмицата824
  • Коментирана17 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

  • свинско месо - около 1 кг вратни свински пържоли
  • чесън - 1 глава счукан
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - 5 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио

Начин на приготвяне

Пригответе марината от виното, оцета, захарта и кърито. Натрийте пържолите с чесън и ги овкусете със сол и черен пипер. Оставете ги в маринатата за 2 часа в покрит съд в хладилника.

Подредете ги в намазнена тава, полейте с маринатата, захлупете тавата с алуминиево фолио и сложете да се пекат на 200 градуса за 40 минути.

След това махнете фолиото и ги доопечете.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 24
4 15
3 14
2 4
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Maria Valeva
Maria Valeva
10.01.2017 00:06
Спазих рецептата... Страхотни са!
0
0
Svetlakis Stamatis
Svetlakis Stamatis
23.05.2016 13:38
Забравила си да наредиш малко гъбки покрай пържолките :-)
4
8
Катя Благоева
Сочна и апетитна!
3
2

Виж всички коментари или напиши такъв