Свински пържоли на фурна

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
08/04/2011
"Леко мариновани тези пържолки са истинска наслата за сетивата. Едва ли можете да останете безразлични към."
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо229 422
  • Преглеждания за месеца1849
  • Преглеждания за седмицата454
  • Коментирана16 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свинско месо - около 1 кг вратни свински пържоли
  • чесън - 1 глава счукан
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - 5 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио

Начин на приготвяне

Пригответе марината от виното, оцета, захарта и кърито. Натрийте пържолите с чесън и ги овкусете със сол и черен пипер. Оставете ги в маринатата за 2 часа в покрит съд в хладилника.

Подредете ги в намазнена тава, полейте с маринатата, захлупете тавата с алуминиево фолио и сложете да се пекат на 200 градуса за 40 минути.

След това махнете фолиото и ги доопечете.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 23
4 15
3 14
2 4
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Svetlakis Stamatis
Svetlakis Stamatis
23.05.2016 13:38
Забравила си да наредиш малко гъбки покрай пържолките :-)
2
5
katq
katq
17.05.2016 21:12
Сочна и апетитна!
2
1
Чочо
Чочо
01.03.2016 17:46
Оставете ги в маринатата за 2 часа в покрит съд в хладилника...

Омръзна ми от простотии - Защо в хладилник - сложи си мозъка - обичам замразени мозъци...
8
16

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти