Свински пържоли на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
08/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Леко мариновани тези пържолки са истинска наслада за сетивата. Едва ли можете да останете безразлични към тях"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 1 кг вратни свински пържоли
  • чесън - 1 глава счукан
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - 5 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината от виното, оцета, захарта и кърито. Натрийте пържолите с чесън и ги овкусете със сол и черен пипер. Оставете ги в маринатата за 2 часа в покрит съд в хладилника.

Подредете ги в намазнена тава, полейте с маринатата, захлупете тавата с алуминиево фолио и сложете да се пекат на 200 градуса за 40 минути.

След това махнете фолиото и ги доопечете свинските пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
530
416
314
23
10
Дай твоята оценка: