Тесто за Домашни мекици и милинки

24/01/2016
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 350
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко е леко затоплено, с една супена лъжица захар, една супена лъжица сол, едно пакетче малко мая. Изсипва се в кладенчето, направено в брашното.

Меси се по-меко тесто. Взимаме една екоторбичка, която е намазана отвътре с олио, поставя се тестото, което леко се намазва с олио. Оставя се в хладилника, без да се завързва, затова трябва по-голяма торбичка или съд, защото тестото нараства, ако не го ползвате веднага.

От това може да си направите страхотни милинки, пухкави мекици и т.н.

Приготвяне на домашни милинки:
Намазваш тавата с мазнина, правиш топчета /големината по Ваша преценка/ и започваш да ги редиш. Като напълните
тавата, оставете да втасат до нормалното. Направете заливката на милинките, а тя е следната:

около 200-300 мл олио се загрява, слагате от същото брашно, докато стане кашичка, но не много гъста, да можете да ги залеете отгоре, и слагате милинките да се изпекат.

Накрая мога да Ви пожелая приятно похапване!

Мекиците и милинките са превъзходно вкусни.

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар