Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Десерт от тиква с какаова глазура

Десерт от тиква с какаова глазура

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Десерт от тиква с какаова глазура1 / 2
24/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг цигулка
  • захар - 2 - 3 супени лъжици
  • ванилия - 1 бр
  • За глазурата
  • краве масло - 60 г
  • захар - 2 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.( може вместо мляко вода)
  • брашно - 1 с.л.
  • За гарниране
  • сметана - сладкарска и смлени орехi
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената от кората и нарязана тиква поставяме в тавичка с малко вода. Поръсваме със захар и ванилия. Печем в гореща фурната до готовност. Изваждаме и оставяме да изстине.

През това време приготвяме глазурата. В малък съд смесваме маслото, захарта, какаото и прясното мляко и загряваме. Разбъркваме да се получи еднородна смес и когато заври, отстраняваме от котлона.

Отделно Разбиваме брашното с малко вода (1/2 к.ч.) на кашичка и внимателно изсипваме в какаовата смес. Слагаме отново на огъня да заври, като непрекъснато разбъркваме, за да се сгъсти.

Изстиналата тиква нарязваме на кубчета. Поставяме в десертни купички и поливаме с топлата какаова глазура. Преди поднасяне гарнираме с разбита сметана и орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: