Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Неделна баница

Неделна баница

Пламенова КристинПламенова Кристин
Помощник Готвач
1515351505101
Неделна баница
Снимка: Пламенова Кристин
1 / 2
24/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет ръчно точени
  • майонеза - 2 кофички соева
  • тофу - 300 г
  • зехтин
  • соево мляко - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазване кръгла тава със зехтин. Намазваме малко и със соевата майонеза.

Вземаме кора и поръсваме с тофуто. Завиваме на руло и слагаме в тавата.

Така правим и с останалите кори и ги подреждаме в тавата, за да се получи охлювче.

После ги намазваме с майонеза и мляко. Печем в загрята фурна на 180 градуса към 35-40 минути.

По време на печенето може пак да намажем баницата с мляко, ако вземе да се втвърдява прекалено много.

След като я извадим, я завиваме с кърпа за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: