Най-вкусните палачинки

24/01/2016
"Нашата читателка Ирина Андреева Jolie определено знае как да ни накара да тичаме до магазина за мляко и яйца "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54 228
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват и към тях се прибавя млякото, олиото, ванилията, щипка сол, пудрата захар и разтопеното масло. Разбива се отново и се прибавя брашното на две части. Разбива се до получаване на гладка смес.

Покрива се с кърпа и се оставя да престои около половин час на стайна температура.

В плитък загрят тефлонов тиган с помощта на малък черпак се сипва от сместа, разклаща се, за да се покрие цялото дъно, и се печете от двете страни. Трябва да внимавате да не ги препечете, нито да ги оставите сурови. Цветът, който трябва да постигнете, е светлокафяв.

Предварително си подгответе наблизо две големи чинии, бурканче конфитюр и сиренето. Когато стане готова, палачинката се поставя в едната чиния, намазва се с малко конфитюр, поръсва се с настъргано сирене и се завивате на руло.

Слага се в другата чиния с ръба надолу, за да не се отвие, и т.н., докато изпечете всички палачинки.

Безспорно палачинката е царица на десертите! Така приготвени, няма как да не си оближете пръстите!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Dayana Daud
Dayana Daud
19.01.2017 12:18
Жалко за хубавата снимка, първо яйцата са много - палачинката натръщана вкуса на яйце. Второ - брашното в рецептата е прекалено малко. Направих палачинките използвайки точния грамаж с помощта на кантарче. Консистенцията е много течна.
0
0
Димитър
Димитър
11.03.2016 19:06
Задължително сложете щипка сода бикарбонат!
3
2
Николовв
Николовв
07.03.2016 19:56
Хубаво е да се сложи и вода(50/50), за да стават палачинките по- тънки, а и течностите трябва да са топли (не горещи!)
4
2

Виж всички коментари или напиши такъв