Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Най-вкусните палачинки

Най-вкусните палачинки

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Най-вкусните палачинки
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 7с Видео
26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Нашата читателка Ирина Андреева Jolie определено знае как да ни накара да тичаме до магазина за мляко и яйца"

Необходими Продукти

  • брашно - 130 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр (2 г)
  • масло - 20 г
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • пудра захар - 1 с.л.
  • конфитюр - от ягоди
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват и към тях се прибавя млякото, олиото, ванилията, щипка сол, пудрата захар и разтопеното масло. Разбива се отново и се прибавя брашното на две части. Разбива се до получаване на гладка смес.

Покрива се с кърпа и се оставя да престои около половин час на стайна температура.

В плитък загрят незалепващ тиган с помощта на малък черпак се сипва от сместа, разклаща се, за да се покрие цялото дъно, и се печете от двете страни.

Трябва да внимавате да не ги препечете, нито да ги оставите сурови. Цветът, който трябва да постигнете, е светло-кафяв.

Предварително си подгответе наблизо две големи чинии, бурканче конфитюр и сиренето. Когато стане готова, палачинката се поставя в едната чиния, намазва се с малко конфитюр, поръсва се с настъргано сирене и се завивате на руло.

Слага се в другата чиния с ръба надолу, за да не се отвие, и т.н., докато изпечете всички палачинки.

Безспорно палачинката е царица на десертите! Така приготвени, няма как да не си оближете пръстите!

Най-вкусните палачинки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
От 10 годишна си правя палачинките на око. Дъщеря ми също свикна така. Сместа да е като бозата.
23.06.2023 23:23
W2
W2
Не! Не стана работата.... Мъчих, правих, струвах..., не ): Голяма мъка. Толкова обичам палачинки, а трябва да ходя до магазина (-:
05.05.2019 09:43
Dayana Daud
Dayana Daud
Жалко за хубавата снимка, първо яйцата са много - палачинката натръщана вкуса на яйце. Второ - брашното в рецептата е прекалено малко. Направих палачинките използвайки точния грамаж с помощта на кантарче. Консистенцията е много течна.
19.01.2017 12:18
1
3
Димитър
Димитър
Задължително сложете щипка сода бикарбонат!
11.03.2016 19:06
6
2
Николовв
Николовв
Хубаво е да се сложи и вода(50/50), за да стават палачинките по- тънки, а и течностите трябва да са топли (не горещи!)
07.03.2016 19:56
8
4
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Яйцата са 2бр.Бях ги пропуснала,ще редактират рецептата. :) Изви явам се за грешката.
26.01.2016 09:07
5
1
Ирина
Ирина
Проверявай те си рецептите за липсващи продукти. Колко яйца???????
24.01.2016 20:26
6
2