Райска баница

ВаняВаня
Чирак
11830041453
Райска баница1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • ябълки - 5 бр., средно големи
  • За плънката
  • орехи - 1 шепа
  • канела - 2 - 3 щипки
  • стафиди - 1 шепа
  • захар - на вкус
  • За крема
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 180 г
  • брашно - 200 г
  • мляко - 1 л, прясно
  • ванилия - 1 пак.
  • масло - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме ябълките и издълбаваме сърцевината им, като внимаваме да не ги пробием отдолу. Отделно накълцваме орехите, прибавяме им канелата, стафидите и захарта. Със сместа добре напълваме ябълките. Нареждаме ги в тавичка и поставяме във фурната, малко да се запекат, колкото да омекнат, като внимаваме да не се пръснат.

В това време разделяме яйцата на жълтъци и белтъци. В жълтъците поставяме захарта, брашното, разбъркваме и прибавяме свареното мляко. Поставяме ги на котлона да заврят и се сгъстят. Сваляме и добавяме и ванилията.

Разбиваме белтъците на сняг и прибавяме към топлия крем, като разбъркваме внимателно.

Намазваме тавичка с част от маслото, поставяме от крема, колкото да покрие дъното, нареждаме запечените ябълки, отгоре размазваме останалия крем и ги наръсваме с разтопеното масло.

Печем на умерена фурна, докато се зачерви и добие златист цвят.

Баницата се изстудява се и се поднася поръсена с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: