Турска баклава от готови кори

25/01/2016
Dimitar Qnkov
отDimitar QnkovНовак224
"Знаменитата и обичана от всички турска баклава бързо и лесно може да се приготви и с готови кори, и пак ще бъде толкова вкусна, искате ли да се обзаложим "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 516
  • Преглеждания за месеца464
  • Преглеждания за седмицата58
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакетче за баклава
  • орехи - 300 г смлени
  • масло - 250 г
  • олио - много малко
  • захар - 600 г
  • вода - 400 мл
  • лимони - 1 резенче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете кравето масло и прибавете много малко олио. Изберете подходящ съд. Изсипете 2 с.л. от мазнината на всеки 3 кори.

Смлените орехи се слагат на 1/2 опаковка кори, ето защо ще се наложи предварително да преброите колко са листите.

След като наредите баклавата я нарежете на ромбове. Сложете я да се пече в загрята на 180 градуса фурна.

Сиропът се приготвя от 600 грама захар и 400 милилитра вода.
След като сиропът е готов, добавете към него резенчето лимон, за да не се захароса.

Препоръчва се сиропът да се добави горещ към изстиналата баклава.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Албена
Албена
10.05.2016 06:31
Сиропираните турски сладкиши са невероятно изкушение.Макар и доста калочични не мога да им устоя.
0
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.05.2016 04:29
И аз я правя по тази рецепта и резултата е невероятен
1
0
Ваня Георгиева
Вкусно изглежда и лесно за направата.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв