Сос с гъби за месо

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
09/04/2011
"Знаете, че понякога не е достатъчно само да приготвите месо, трябва да го поднесете и с вкусен сос, за да е пълна насладата!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо28 058
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • гъби - 300 г
  • вино - 1 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • индийско орехче - на вкус
  • сол
  • черен пипер - млян

Приготвяне

Почистете и нарежете гъбите на парченца. Сложете ги да се сварят до омекване и ги отцедете. Загрейте маслото в тенджерка и запържете в него брашното.

Долейте виното и бъркайте непрекъснато. Изсипете гъбите и овкусете с подправките. При нужда добавете още малко гореща вода.

Използвайте соса за гарнитура към пържоли, пилешко или телешко месо.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 1
3 1
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
тан
тан
16.11.2013 19:42
страхотно се получи! аз го използвах за печено свинско
1
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с