Родопска кавърма

25/01/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Една чисто българска и неустоимо вкусна рецепта, която определено заслужава място на вашата трапеза!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо64 336
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата58
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребни късове. Запържете го в малко мазнина. Към него добавете нарязания на полумесеци лук.

След това последователно прибавете чушките, наситнения морков и гъбите. Накрая добавете доматите, подправките и малко вода.

Разпределете кавърмата в гювечета и ги поставете в студена фурна. Включете на 200 градуса. След като загрее, намалете на 180 градуса и печете около половин час.

Извадете ги от фурната. Настържете кашкавал върху всяко гювече. Направете вдлъбнатина и чукнете по едно яйце.

Поставете пак капачетата и върнете във фурната за десетина минути. Поднесете ги поръсени с магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Име
Име
28.02.2016 04:15
Добре се получи,но аз подложих плочка сиренце под яйцето
1
0
Анелия Терзиева
Страхотна вкусотия!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв