Родопска кавърма

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Родопска кавърма
Снимка: Добринка Петкова
1 / 5
25/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Една чисто българска и неустоимо вкусна рецепта, която определено заслужава място на вашата трапеза!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 3 - 4 глави
  • чушки - 4 - 5 бр.
  • моркови - 1 бр.(по желание)
  • гъби - 200 г
  • домати - 1 - 2 бр. или консерва
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребни късове. Запържете го в малко мазнина. Към него добавете нарязания на полумесеци лук.

След това последователно прибавете чушките, наситнения морков и гъбите. Накрая добавете доматите, подправките и малко вода.

Разпределете кавърмата в гювечета и ги поставете в студена фурна. Включете на 200 градуса. След като загрее, намалете на 180 градуса и печете около половин час.

Извадете ги от фурната. Настържете кашкавал върху всяко гювече. Направете вдлъбнатина и чукнете по едно яйце.

Поставете пак капачетата и върнете във фурната за десетина минути. Поднесете ги поръсени с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Месото успява ли да се сготви да е крехко за това кратко време.
12.10.2022 10:07
Име
Име
Добре се получи,но аз подложих плочка сиренце под яйцето
28.02.2016 04:15
1
Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Страхотна вкусотия!
25.01.2016 10:05
2