Забулен лаврак с дижонска горчица и масло

21/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо172
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно копъра, а маслото разбиваме със сол за 2 минути.

Ситно нарязания копър, горчицата и захарта разбъркваме с лютия червен пипер. Прибавяме ги към маслото, което оставяме на стайна температура.

Нарязваме тиквичките на кубчета, а листата от лук на ситно. Измиваме парчетата риба и ги посоляваме и поливаме с малко зехтин.

Слагаме ги в съд за готвене на пара, който поставяме в тенджера с вода. Покриваме ги с капак и ги задушаваме на водна баня, като ги обръщаме, когато са готови от едната страна.

Останалата част от зехтина загряваме и в него запържваме тиквичките и лука като ги овкусяваме със сол, черен пипер и оцет.

Сервираме лаврака покрит със зеленчуците, а върху него слагаме и по малко от овкусеното масло.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар