Шоколадово руло

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
08/04/2011
"Сочно шоколадово руло, глазирано с шоколад - доказателство, че мечтите се сбъдват!"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 990
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пригответе голяма правоъгълна намаслена тава, застлана с намазнена хартия за печене. Загрейте фурната на 160 градуса.

В купа разбийте яйцата и захарта продължително, след което добавете маслото. Бийте докато се получи гладка смес и започнете да сипвате брашното, смесено с бакпулвера и ванилията и какаото. Разбийте до получаване на гладка смес.

Пуснете натрошения шоколад и разбъркайте с дървена лъжица или шпатула. Изсипете блата в тавата и го изпечете, като внимавате да не се препече и да остане свеж и пухкав.

Още горещ готовият блат се вади и се навива на руло в помощта на кърпа. Оставя се така. Разбийте сладкарската сметана с пудрата захар и крема сиренето на гладък крем. Добавете и наситнените плодове. Внимателно развийте охладеното руло и намажете обилно и внимателно с белия крем. Навийте отново и оставете да стегне в хладилник.

Разтопете кравето масло с шоколада и полейте рулото обилно.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Диана
Диана
29.05.2013 21:27
Защо като навия рулото в кърпата и горната коричка винаги се отлепва ?
0
0
Радка Дойкова
Радка Дойкова
01.12.2012 17:00
Става много хубаво,но предпочитам да няма сирене
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти