Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Предястие от сварен на пара патладжан със зехтин и маслини

Предястие от сварен на пара патладжан със зехтин и маслини

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Предястие от сварен на пара патладжан със зехтин и маслини1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1-2

Необходими Продукти

  • патладжани - 500 г
  • зехтин - 5 с.л.
  • чесън - 1 скилидка, пасирана
  • сол - на вкус
  • сминдух - на вкус
  • целина - 1 к.л. сушена листа
  • маслини - 1/2 к.ч. без костилки
  • оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим патладжана, нарязваме на кубчета и готвим в кошничка на пара.

Готовия патладжан намачкваме, смесваме с чесън, сол и сминдух и запържваме с 5 с.л. зехтин.

Добавяме целина и маслините.

Дръпваме от котлона и овкусяваме с оцет на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: