Ябълкова торта

28/01/2016
Eлза
отEлзаНовак2757
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо386
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете олиото, след това какаото, примесено с брашното, бакпулвера и рома.

Пригответе форма с размери ( 24- 26 см) със свалящи се страни и сложете в нея хартия за печене. Изсипете сместа за блата и сложете във фурната. Печете на 180 градуса около 40 мин. Оставете блата да изстине напълно.

За крема: Обелените ябълки нарежете на едри парчета. Сложете ги в съд за варене и добавете водата и захарта. Варете около 5-6 мин., махнете ги от котлона и ги пасирайте горещи. Добавете в тях маргарина и шоколада да се разтопят.

Разрежете изстиналият блата на две, като оставите по-голяма част за основа. Разрязаната горна част от блата раздробете в крема. Сложете блата отново във формата и изсипете отгоре крема. Оставете тортата в хладилник да стегне за около 2 часа.

За глазурата: Сложете на водна баня шоколада, млякото и олиото и бъркайте, докато се получи гладък крем. Излейте глазурата върху тортата. Оставете да стегне.

Насладете се на страхотният вкус!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар