Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Риба в пергамент

Риба в пергамент

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Риба в пергамент
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
01/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Предимствата на този метод - рибата остава сочна без да използваш широко разпространеното алуминиево фолио."

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг филе
  • чери домати - 500 г
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 150 г
  • маслини - 150 г зелени и черни
  • зехтин
  • универсална подправка - за риба, по желание
  • копър
  • сол
  • бяло вино - 100 - 150мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибното филе се нарязва на порции. Овкусява със сол и подправки.

На лист пергаментова хартия (намаслена) наредете кръгчета от чушките и морковите. Отгоре поставете парче риба.

След това сложете няколко нарязани гъби, 5-6 маслини и 3-4 доматчета. Поръсете със зехтин и завийте на пакетче. Така направете и с останалите продукти.

Намокрете ги леко с вода и ги наредете в тава (със сгънатото на долу). Налейте виното и печете ястието на 200 градуса за около 20-25 минути.

Печената риба се сервира с хартията, поръсена с копър (по желание).

Рибата в пергамент е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: