Пълнени чушки с булгур с бял сос

26/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Тези пълнени чушки са не само вкусни, но и здравословни. Севда ни изненада днес с тази рецепта от прабаба си. Стани и ти част от нашето кулинарно семейство http//gotvach.bg/konkurs"
Приготвяне60 мин.
Готвене100 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 054
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган с 3 с.л. олио запържваме нарязания лук, прибавяме каймата и малко вода.

Намачкваме каймата, за да стане на по дребни парчета, и разбъркваме.

Посоляваме и сипваме чубрица и червен пипер.

Измиваме булгура и го добавяме при каймата, разбъркваме и доливаме чаша вода. Бъркаме, докато водата се поеме от булгура и плънката остане на мазнина.

Изтърбушваме чушките и ги пълним с плънката. Потопяваме отвора в брашно и редим в тава.

Поливаме чушките с малко олио и сипваме до средата топла вода.

Печем във фурната на 200 градуса, докато водата остане 1/3.

Разбиваме яйцата и добавяме брашното, прясното и киселото мляко. Разбъркваме добре и сипваме върху чушките.

Допичаме във фурната, докато плънката стегне.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!