Макарони с риба и гъби

26/01/2016
Йорданка
отЙорданкаИноватор3602541603
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филетата на малки кубчета. Лукът се измива и нарязва на четвъртинки. Чесънът се реже на ситно. Гъбите се измиват, подсушават и нарязват на филийки.

Рибата се почиства от кости. Рибата може да бъде всякакъв вид - червена или бяла риба (пъстърва, сьомга).

В сгорещен тиган се слагат лукът, сол и черен пипер, да омекне. Добавяме чесъна за около 2 минути. Прехвърляме сместа в купа и в същата мазнина слагаме гъбите за около 7-8 минути. Към тях добавяме и рибата на кубчета. Разбъркваме и запържваме за около 4-5 минутки.

Връщаме лука и чесъна обратно в тигана. Поръсваме с брашно и разбъркваме. Добавяме горещия бульон и разбъркваме. Оставяме така, докато се сгъсти сосът. При нужда добавяме още вода. Добавяме сол и пипер.

Макароните сваряваме във вряща подсолена вода. Към тях прибавяме соса и разбъркваме. При сервиране се поръсва със ситно нарязан билки.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар