Лозови сарми с лимон

26/01/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо497
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лозовите листа трябва да са измити и попарени във вряща вода. След това се изцеждат добре.

Лукът се нарязва на дребно и се запържва. Към него се добавя и оризът. Добавя се 2.5 ч.ч. вода, както и подправките. Всичко се разбърква добре.

Необходимо е сместа да ври, докато водата попие. Във всяко лозово листо се слага по 1 ч.л. от готова смес и се завива на стегната сармичка.

Сармите се подреждат плътно в тенджера, долива им се гореща вода, докато ги покрие.

Освен с водата се заливат и с лимоновия сок и олиото. Добре е да се притиснат към дъното на тенджерата с подходяща чиния.

Варят се, докато остане само мазнината.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар