Салата от зелени печени чушки

26/01/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10634
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо501
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат или в специалния уред, наречен с колоритната дума чушкопек, или на котлон, върху който е сложена скарата от фурната на печката (тя леко ги изолира от котлона и така те после се белят по-лесно! ).

Лесното си е лесно, но в никакъв случай недейте за по-лесно да печете чушките във фурната. Там те се спарват и добиват неспецифичния чисто български, а лигаво-никакъв вкус.

Изпечените чушки се слагат в плик (желателно хартиен, но може и найлонов) и се оставят затворени в него да поизстинат. Почистват се от дръжките и семките. Нарязват се по дължината на по 4-5 ивички.

Посоляват се, добавят им се ситно нарязаният копър, магданоз, чесън, солта и оцетът. Разбъркват се хубаво и се оставят да престоят. Поднасят се навити на рулца и чак тогава - наръсени с олиото.

С какво вървят?
Тези чушки вървят както като отделна салата, така и добавени към друга, където останалите зеленчуци няма да вдигнат вой до Бога, когато те им отидат на гости (както биха постъпили например компонентите от руската салата).подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар